tiistai 4. syyskuuta 2012

ei


Ei  on pelastanut Meridian X:n ja asiakkaame monelta murheelta. Markkinointiviestinnässä tuhlataan aikaa, energiaa ja paljon rahaa turhan puuhaamiseen. Aika kuluu ideoidessa ja käkätellessä hauskoja vaihtoehtoja. Hyvää pullaa ja lattea juodessa kuka haluaa sanoa ei? Hauskaa saa olla, kunhan lopuksi rapsitaan rönsyt pois.

Informaatiosotaa. Ketään ei voi pakottaa toimimaan halutulla tavalla. Mitä laajempi viestintäarsenaali on, sitä enemmän kuluu aikaa sen hallintaan ja vaikutusten mittaamiseen. Ja sitä helpommin asiakas voi omalta kohdaltaan sanoa ei.

Harrastajakalastajat.  Pakissa on vieheitä enemmän kuin Suomessa kalalajeja. Veneeseen on pitänyt rakentaa onkiteline, koska kädet eivät riitä pitelemään kaikkia vapoja. Ja verkkoja, niitä on mökin vajan seinät pullollaan elektroniikasta puhumatta. Jos haluaa kalaa, voi monelle välineelle sanoa ei.

Ammattikalastajalla on yksi trooli.

Nirsosti ongella. Pitää tietää, mitä ollaan hakemassa. Huomion herättäminen on helppoa, mutta se voi pelästyttää kalat pois. Ei peloteta asiakkaita, ei.

Meridian äxässä olemme miettineet, kenelle sanomme ei:  Pienille firmoille teemme kaikki (palasille sanomme ei), isoilta asiakkailta kelpaavat meidän kokoiset palaset (vuosikertomukset, kongressit, tunnukset). Perusajatus, johon peilaamalla on ollut monta kertaa helppo sanoa ei. Tämä on ollut avain meidän selviytymiseemme keväästä 1989 tähän päivään. No - on tietysti uskollisilla asiakkaillakin ollut osuutta asiaan.
Ensikerralla kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti